Tuesday, August 30, 2011

Αυτός είναι ο “Τάισον” Ρίβας (videos)!

Αυτός είναι ο “Τάισον” Ρίβας (videos)!

Από ότι φαίνεται η Κολομβιανή παροικία του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί αφού μετά τον Ντιέγκο Αρίας, ο Δικέφαλος είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ίντερ για τον δανεισμό του 28χρονου κεντρικού αμυντικού Νέλσον Ρίβας.

Ο Κολομβιανός αμυντικός που έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με τους «νερατζούρι» δεν υπολογίζεται από τον Τζιάν Πιέρο Γκασμπερίνι και η Ιντερ είναι διατεθειμένη ακόμα και να πληρώσει το 80% του συμβολαίου του (περίπου 800.000) με τον ΠΑΟΚ να προσθέτει δύο κατοστάρικα για να τον κρατήσει ως το επόμενο καλοκαίρι στην «Τούμπα».
Το όνομα δεν είναι ευρέως γνωστό γι’ αυτό και το transfernews.gr σκάλισε λίγο το βιογραφικό του και σας τον παρουσιάζει.
Από τον «Τάισον» Νούνιες στον «Τάισον» Ρίβας
Το παρατσούκλι που του κόλλησαν στην Αργεντινή οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ είναι «Τάισον» (στον ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί πριν αρκετά χρόνια ένας άλλος “Τάισον” ο κοντόσωμος Μίλτον Νούνιες από την Ονδούρα) εξαιτίας του πυγμαχικού παρουσιαστικού του, αφού μιλάμε για ένα τέρας της φύσης με ύψος 1,81 και πολλά φυσικά χαρίσματα σε ότι αφορά την μυϊκή του σωματοδομή.
Η ιστορία του όμως είναι αρκετά περίεργη. Μετά από δύο σούπερ σεζόν στην Ντεπορτίβο Κάλι (2004-06), πηγαίνει στην Ρίβερ Πλέιτ τον Γενάρη του 2007 σε ηλικία 24 και δηλώνει πως: «είμαι ένα κράμα του Μάριο Γέπες και του Ιβάν Ραμίρο Κόρντομπα».
Οι πρώτες του εμφανίσεις τον κάνουν ίνδαλμα στο «Μονουμεντάλ», όμως σταδιακά αρχίζει τις… γκάφες, πλακώνεται με τον Ντανιέλ Πασαρέλα και φεύγει από την Ρίβερ μετά από ένα εξάμηνο και μόλις 14 παιχνίδια με την φανέλα της.
Στις 18 Ιουλίου του 2007 γίνεται κάτι πολύ παράξενο. Ανακοινώνεται η μεταγραφή του στην Ιντερ (!), κάτι το οποίο δεν το πιστεύει κανείς. Ούτε ο τύπος της Αργεντινής (ακούγονται κάτι περίεργα για ποσά τύπου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ), ούτε στην Ιταλία, ούτε καν ο ίδιος!
Πολλοί ψάχνουν να δούνε αν είναι Πρωταπριλιά, αφού ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο Ρίβας έχει τα προσόντα για να πάει σε μία τέτοια ομάδα. Η είδηση όμως είναι αληθινή και ο Κολομβιανός στα 24 του πάει στο Μιλάνο για να παίξει στην Ίντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Η κατάρρευση
Λίγο μετά το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Φενερμπαχτσέ σε μία προπόνηση της Ιντερ (24 Οκτωβρίου 2007), καταρρέει και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε εξονυχιστικά τεστ. Ο ατζέντης του μιλάει για ελαφρύ καρδιακό πρόβλημα, αφού έχει ένα μικρό πρόβλημα σε μία αρτηρία το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή.
Η επίσημη Ίντερ δεν λέει τίποτα, μετά από καιρό ο Ρίβας κάνει λόγο για μία ζαλάδα που προήλθε από μία διαταρραχή στο ζάχαρο του. Τελειώνει την σεζόν 2007-08 με 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, όμως στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς με τον Μουρίνιο στον πάγκο παθαίνει ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο και τελειώνει την σεζόν με 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Μουρίνιο τον στέλνει δανεικό στην Λιβόρνο (2009-10), όπου κάνει την τελευταία του σεζόν ως κανονικός ποδοσφαιριστής παίζοντας 16 παιχνίδια (με 2 γκολ), όμως κι εκεί έχει ένα απρόοπτο.
Σε μία σύγκρουση σε ένα ματς με την Παλέρμο τραυματίζεται στο κεφάλι μετά από σύγκορυση και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται μία απλή διάσειση.
Πέρυσι ο Κολομβιανός πέρασε και δεν ακούμπησε. Έπαιξε μόλις δύο λεπτά σε ένα αγώνα κυπέλλου με την Ιντερ και τον Γενάρη πάει δανεικός στην ουκρανική Ντνίπρο όπου όμως παίζει μόνο ένα ματς απέναντι στην Ταβρία Σιμφερόπολ, επιστρέφοντας το καλοκαίρι στην Ιντερ, στην οποία από καιρό έχει πάψει να υπολογίζεται.
Οι “νερατζούρι” προσπάθησαν να τον χώσουν ως έμψυχο αντάλλαγμα σε πολλά μεταγραφικά deal, κάτι που όμως δεν έγινε πράξη με αποτέλεσμα να τους μείνει… αμανάτι.
Το πρόσφατο ταξίδι του Ζήση Βρύζα στο Μιλάνο φαίνεται ότι ήταν (και) για τον Κολομβιανό στόπερ που είναι η επιπλέον λύση στην άμυνα που έχει ζητήσει ο Λάζλο Μπόλονι.
Πλεονεκτήματα και κουσούρια
Στην πραγματικότητα ο Ρίβας είναι ένας νεαρότερος, αθλητικότερος Μπρούνο Τσιρίλο. Μόνο και μόνο το παρατσούκλι “Τάισον” λέει πολλά.
Ωστόσο με το μπόι του (1,81) δεν προσδίδει στον ΠΑΟΚ το ύψος που του λείπει εδώ και καιρό. Δεν είναι ο στόπερ που ξέρει μπάλα και γι’ αυτό φροντίζει να την ξεφορτώνεται μετά από μία-δύο επαφές. Παίζει με τρομερή δύναμη (καμιά φορά δεν την ελέγχει κιόλας), κάτι που έχει προκαλέσει τους πολλούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του.
Το πως πήγε στην Ίντερ δεν το κατάλαβε κανείς. Πολλοί χρεώνουν την κίνηση σε παιχνίδια ατζέντηδων, άλλοι λένε πως έχει να κάνει με την σχέση που έχει αναπτύξει η ιταλική ομάδα με την Ντεπορτίβο Κάλι.
Για να μην κρυβόμαστε ο Ρίβας έχει να παίξει μπάλα σε επίσημο ματς πάνω από ένα χρόνο (μόλις 42 ματς πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι σήμερα και 54 σε όλες τις διοργανώσεις) και στην Ιταλία λένε ότι οριακά είχε το επίπεδο της Serie A και από την Αργεντινή έφυγε με την φήμη του γκελαδόρου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μολονότι έπαιζε σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα (Ίντερ) έχει μόλις μία συμμετοχή με την Εθνική Κολομβίας κι αυτή το 2008. Πάντως έχει συνεργαστεί με εκπληκτικούς προπονητές (Μαντσίνι, Μουρίνιο, Μπενίτεθ, Γκασμπερίνι) και μόνο και μόνο οι αντίπαλοι που έχει αντιμετωπίσει στις προπονήσεις στις Ίντερ αρκούν για να δώσουν τίτλους τιμής στο βιογραφικό του.
Ο Νέλσον Ρίβας μόνο με το παρουσιαστικό του τρομάζει τους αντιπάλους. Αρκεί όμως αυτό για να σταθεί στον ΠΑΟΚ; Είναι ο στόπερ κλάσης που έψαχνε ο Δικέφαλος; Τα ερωτήματα είναι πολύ περισσότερα από τις απαντήσεις κι αυτό συνέβαινε πάντα στην καριέρα του Κολομβιανού στόπερ.








Widget by Forex Trading | Business

0 comments:

Post a Comment

 
Online